“Пацієнти України” з партнерами продовжують інформаційну кампанію “Гарантовано!” про безоплатні послуги для пацієнтів

10.03.2023

“Пацієнти України” з партнерами продовжують інформаційну кампанію “Гарантовано!” про безоплатні послуги для пацієнтів

Чи знаєте ви, які послуги вам гарантовано безоплатно у лікарні? Наша мета — щоб ви йшли впевнено до свого лікаря, знаючи за що держава уже оплатила медзакладу.

Благодійний фонд “Пацієнти України” продовжує  інформаційну кампанію “Гарантовано” у 2023 році спільно з партнерами Афіна. Жінки проти раку, Ліки Контроль, Діа-Дзен, 100% життя Рівне та Just Save Life

Війна серйозно погіршила доступ пацієнтів до лікування та збільшила ризики отримати нові діагнози. Хтось втратив зв’язок зі своїм сімейним лікарем, хтось переїхав у інший регіон. Часто, ці люди розгублені та не знають, куди звертатися за медичною допомогою. Тому надзвичайно важливо розповідати їм, як отримати ті чи інші послуги безоплатно, де отримати ліки, як захистити своє право на них”, – каже виконавча директорка БФ “Пацієнти України” Інна Іваненко.

В рамках цієї ініціативи ми хочемо підвищити обізнаність пацієнтів щодо основ Програми медичних гарантій, безоплатних медичних послуг та лікування з особливим акцентом на допомогу при онкології, інфарктах, інсультах, діабеті та паліативній допомозі тощо. 

Пацієнтські організації, володіючи експертизою у своїх нозологіях,  розробляють чисельні активності, додатки та корисні матеріали для українських пацієнтів:

  • школа діабету про те, як якісно жити в діагнозі;
  • чат-бот, що допомагає швидко знайти вірний медзаклад при інсульті у близької людини;
  • навчання швидкої медичної допомоги та реагування при інсультах й інфарктах;
  • відеоролики та ефіри від провідних медиків та активістів;
  • вебінари для родин паліативних хворих;
  • зручні додатки про профілактичні безоплатні послуги від держави;
  • та все про доступ до реабілітації в Україні.

Наше завдання, навчити пацієнтів користуватись новою медичною системою та не стати жертвами маніпуляцій й зловживань. Знання пацієнтів — їх зброя. Цьогоріч особливо активно працюватимемо з Чернігівською, Житомирською, Вінницькою та Київською областями”, – зазначає координаторка ініціативи Ірина Рачинська. 

Ініціатива “Гарантовано” впроваджувалась з весни 2022 року у відповідь на величезний запит щодо безоплатних медичних послуг з боку пацієнтів, зокрема, людей з важкими та хронічними захворюваннями. За цей час пацієнтські організації допомогли тисячам українців отримати необхідну медичну допомогу. Кампанію підтримало Міністерство охорони здоров’я та Національна служба здоров’я. 

Ініціатива “Гарантовано!” реалізується БФ “Пацієнти України”  у партнерстві з МОЗ і НСЗУ та за підтримки Проєкту USAID-Ukraine “Підтримка реформи охорони здоров’я”.

Поділитись статею

Коментарі до статті:

На жаль, коментарів ще немає. Станьте першим — опублікуйте свій коментар

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Пошук
Головний офіс Пацієнтів України:
Гаряча лінія “Номер здоровʼя”:
Контакти для ЗМІ:

Номер здоровʼя

Гаряча лінія з підтримки пацієнтів. Дізнайся про свої права на безоплатні медичні послуги!
Popup Illustration

Номер здоровʼя

Гаряча лінія з підтримки пацієнтів. Дізнайся про свої права на безоплатні медичні послуги!
Popup Illustration
This site is registered on wpml.org as a development site. Switch to a production site key to remove this banner.