Пацієнти просять внести законопроєкт про медичний канабіс у порядок денний Верховної ради

25.01.2021

Пацієнти просять внести законопроєкт про медичний канабіс у порядок денний Верховної ради

image
Сьогодні пацієнти, активісти та народні депутати вийшли на мирний пікет «Два кроки болю» на підтримку законопроєкту #4553 про регулювання медичного канабісу. У пацієнтських колах документ відомий як Закон для Софійки.

Пацієнти вийшли під стіни погоджувальної ради Верховної ради України (ВРУ) з однією вимогою до голів депутатських фракцій та голови Верховної ради Дмитра Разумкова — внести документ #4553 у порядок денний ВРУ.

«Ми принесли депутатам «килим болю» — символ, до якого можна доторкнутися і відчути весь нестерпний біль, яку відчувають більше двох мільйонів пацієнтів щодня не отримуючи ефективного знеболювання. Медичний канабіс допоможе онкохворим і паліативним хворим, тисячам дітей з епілепсією, пацієнтам із депресією та тривожними станами, військовим з посттравматичним синдромом, людям з хворобами Альцгеймера та Паркінсона, розсіяним склерозом та псоріазом. Ці ліки допомагають полегшити біль, налагодити сон, зменшити судоми і просто дають шанс на нормальне життя. І єдине чого ми вимагаємо від депутатів підтримати пацієнтів і внести документ в зал», — говорить Інна Іваненко, виконавча директорка БФ «Пацієнти України».

Законопроєкт #4553 «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо регулювання обігу конопель в медичних цілях, науково-технічній діяльності та промисловості» надважливий для пацієнтів, адже він регулює використання та виробництво медичного канабісу в Україні. У документі запропоновано внести зміни в ряд законів, які дозволять законно використовувати канабіс у медичній практиці, науково-технічній діяльності й промисловості.

«Перефразовуючи одного відомого українця – ніщо не зупинить законопроєкт, час якого настав вже давно! Українські пацієнти чекають доступних ліків на основі медичного канабісу в Україні роками. І сьогодні, як ніколи, важливо ухвалити законопроєкт №4553. Він дасть можливість тут, в Україні, створювати безпечні та ефективні ліки на коноплях, передбачає суворий контроль держави над процесом вирощення та поширення. Пацієнт зможе придбати препарати, виготовлені з конопель, тільки за рецептом лікаря і це все буде занесено в електронний реєстр», — говорить авторка законопроєкту #4553, депутатка від партії «Голос» Ольга Стефанишина.

Нагадаємо, що канабіс уже легалізований у тій чи іншій формі у більш ніж 50 країнах світу, а його медичне застосування стає мейнстрімом у світовій системі охорони здоров’я.

Законопроєкт #4553 вже підтримали: голова фракції «Слуга народу», голова фракції партії «Голос», голова Комітету з питань здоров’я підтримали законодавче врегулювання медичного канабісу 30 депутатів Верховної Ради.

Президент України Володимир Зеленський не раз публічно висловлював підтримку питання щодо врегулювання медичного канабісу в Україні.

Врегулювання питання медичного канабісу на часі як ніколи!

Поділитись статею

Коментарі до статті:

На жаль, коментарів ще немає. Станьте першим — опублікуйте свій коментар

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Пошук
Головний офіс Пацієнтів України:
Гаряча лінія “Номер здоровʼя”:
Контакти для ЗМІ:

Номер здоровʼя

Гаряча лінія з підтримки пацієнтів. Дізнайся про свої права на безоплатні медичні послуги!
Popup Illustration

Номер здоровʼя

Гаряча лінія з підтримки пацієнтів. Дізнайся про свої права на безоплатні медичні послуги!
Popup Illustration
This site is registered on wpml.org as a development site. Switch to a production site key to remove this banner.